Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc tensiunile între Israel și Iran! Benjamin Netanyahu acuză Teheranul pentru explozia de la nava din Golful Oman: 'Îl vom lovi peste tot în regiune'

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul, luni, pentru explozia produsă săptămâna trecută la bordul unei nave israeliene în Golful Oman, dar a evitat să se pronunţe asupra unei eventuale riposte din partea ţării sale, transmit Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinaţia Singapore. Deflagraţia a cauzat două găuri mari în pereţii navei.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

''Este evident că acesta e un act iranian. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului şi îl vom lovi peste tot în regiune'', a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kan.

Întrebat dacă Israelul va riposta, el a reluat declaraţiile referitoare la hotărârea sa de a împiedica Iranul să-şi dezvolte capacitatea nucleară.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu Benjamin Netanyahu a fost înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior anunţase că lansează frecvent acţiuni militare împotriva livrărilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

SUA au acuzat Iranul de mai multe atacuri asupra navelor comerciale în zone strategice din zona Golfului - printre altele, asupra a două petroliere saudite, în mai 2019. Teheranul a dezminţit implicarea în atacuri. La începutul lui ianuarie, Gărzile Revoluţionare iraniene au arestat un petrolier sub pavilion sud-coreean şi au arestat echipajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.