Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crescătorii de porci sunt exasperați! Guvernul nu a plătit despăgubirile pentru porcii cu pestă sacrificați: Domnule Cîţu, ce aţi făcut cu banii pentru Covid?

rfi.ro
porci

Guvernul nu a plătit fermierilor sumele datorate pentru sacrificarea porcilor cu pestă porcină africană din vară şi până în prezent, potrivit unui comunicat remis miercuri de Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP), conform agerpres.

"Situaţia fermierilor crescători de porci din România este alarmantă. Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl aşteaptă fermierii. (...) Statul nu a plătit efectivele ucise din vară şi până acum! Suntem dezamăgiţi de fostul prim-ministru Cîţu, care nu a înţeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales în filiera porcului, dar şi în alte sectoare. Guvernul Cîţu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea", se menţionează în comunicatul ACEBOP.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România atrage atenţia că în lipsa primirii depăgubirilor pentru porcinele sacrificate, crescătorii de animale nu îşi pot plăti salariaţii.

"Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîţu doar a distrus! Suntem curioşi ce a făcut cu toţi banii împrumutaţi - cândva, va trebui să dea socoteală românilor pentru asta. Noi fermierii suntem in situaţia de a pierde şi bunurile personale cu care am girat la bănci. Cum este posibil ca din vară şi până acum să nu fie plătite animalele ucise, cu ce plătim muncitorii? Domnule Cîţu, ce aţi făcut cu banii pentru Covid de la Uniunea Europeană? Ne-am pierdut răbdarea. Pentru că aţi promis că ajutaţi zootehnia românească şi de fapt, aţi ucis-o", se precizează în comunicatul ACEBOP.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România avertizează că importurile de carne ajung în România aproape de data de expirare.

"Situaţia zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achiziţiile de carne din alte ţări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franţa. O parte din această carne mai are puţin până la expirare datorită distanţelor lungi şi a aglomeraţiei de la graniţă. (...) Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme şi a decimat peste un milion de porci, ci a reuşit să şi sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranţe", se menţionează în comunicatul ACEBOP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.