Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul luptătorilor străini care mor în Ucraina: Danemarca anunță un nou deces

stiri.md
rusia ucraina

Ministerul danez de Externe a anunțat sâmbătă că familia unui danez de 25 de ani care a plecat să lupte în Ucraina în cadrul unei legiuni străine l-a identificat pe acesta și îl consideră mort.

„Ministerul Afacerilor Externe a fost în dialog cu familia unui danez care ar fi murit în Ucraina. Pe baza datelor disponibile, familia l-a identificat și îl consideră mort”, a precizat Ministerul de Externe într-un răspuns la o solicitare a postului TV 2.

„Ministerul trebuie să păstreze confidențialitatea în dosarele personale și nu poate dezvălui niciun detaliu”, a mai precizat ministerul.

Potrivit informațiilor culese de corespondentul postului de televiziune, danezul lupta în Legiunea străină ucraineană de la începutul lunii martie. El a fost unul dintre cei 100 de mercenari danezi staționați acolo.

Mai mulți luptători străini au murit sau au fost capturați în cele două luni de război în Ucraina. Cel mai recent s-a aflat de un american care a fost ucis zilele trecute, la doar 22 de ani. Acesta era în Ucraina ca angajat al unei firme militare private americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.