Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește presiunea asupra Chinei. Și Marea Britanie cere dovezi ca sportiva care a acuzat un înalt demnitar chinez de viol mai este în viață

Shuai Peng

Marea Britanie a cerut sâmbătă Chinei să furnizeze dovezi verificabile cu privire la "siguranţa şi locul" în care se află jucătoarea de tenis Peng Shuai, care nu a mai apărut în public după ce a acuzat un fost înalt oficial al Partidului Comunist că a constrâns-o să aibă relaţii sexuale, transmite duminică AFP preluat de agerpres.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de aparenta dispariţie a lui Peng Shuai şi urmărim îndeaproape subiectul", a declarat într-un comunicat ministerul britanic de externe, adăugând că Beijingul ar trebui "să furnizeze urgent dovezi verificabile ale siguranţei sale şi ale locului" în care se află.

"Tuturor ar trebui să li se permită să vorbească fără teama de repercusiuni. Toate cazurile raportate de agresiune sexuală, oriunde în lume, ar trebui investigate", a adăugat ministerul britanic de externe.

Cererea de transparenţă din partea Londrei vine după cele exprimate de SUA şi ONU, în timp ce imaginile cu Peng Shuai apărute sâmbătă pe internet, postate de presa oficială din China, au ridicat semne de întrebare.

Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat la începutul lunii noiembrie pe fostul viceprim-ministru Zhang Gaoli, cu 40 de ani mai în vârstă, că a forţat-o să întreţină relaţii sexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.