Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește presiunea la Chișinău. Noi proteste majore în Capitală/ Poliția a reținut peste 55 de persoane (Video)

stiri.md
proteste Chisinau moldova

A fost a noua duminică consecutiv în care au fost organizate proteste antiguvernamentale  și antiprezidențiale de amploare în centrul Chișinăului. Protestul a fost organizat de Partidul Șor, al III-lea ca mărime din Parlament , împotriva căruia Guvernul Gavrilița a deschis o procedură de scoatere în afara legii, procedură aflată în acest moment în analiza Curții Constituționale a Moldovei.

De data asta, evenimentul a avut loc sub forma unui marș, iar mai multe drumuri au fost blocate, transmite Știri.md. Protestatarii au scandat "Demisia", "Jos Maia Sandu", "Noi suntem poporul", "Jos dictatura" și "Anticipate" și au mărșăluit prin fața Guvernului, Președinției, Procuraturii Anticorupție și al Parlamentului.

După circa două ore și jumătate, marșul s-a încheiat. Oamenii au ținut numeroase lumânări aprinse în contextul crizei energetice. În mesajul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că "lupta continuă". Un nou protest va avea loc duminica viitoare.

Poliția i-a acuzat pe organizatori că nu respectă regulile cu ocazia protestului și că au scufundat centrul Capitalei în haos.

La sediile Poliției au fost escortate cel 55 de persoane ”cu comportament suspect”, aproximativ jumătate fiind minori fără persoane care să-i însoțească.

"Amintim repetat organizatorilor că, în condițiile Legii 26 cu privire la întruniri, ei sunt cei obligați să asigure buna desfășurare a întrunirii și să nu admită devieri de la cadrul normativ", menționează Inspectoratului General al Poliției moldovene.

Reamintim că situația Moldovei este foarte gravă din punct de vedere economic. Țara nu mai primește gaze din Rusia și prin urmare importă de urgență și în cantitați mari energie electrică și gaze din România, iar centralele termice au trecut pe păcură. Inflația este de asemenea la un nivel record.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.