Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește prețul la combustibil? 'Picură' tot mai puțin petrol: Arabia Saudită strânge robinetul și în august

Reddit
petrol burse

Arabia Saudită va prelungi reducerea voluntară a producției de petrol, adoptată pentru luna iulie, în valoare de 1 milion de barili pe zi, tot pentru luna august, a informat agenția de stat a regatului, citând o sursă oficială din Ministerul Energiei. Astfel, în august, producția de petrol a Arabiei Saudite va rămâne la aproximativ 9 milioane barili.

"Această reducere voluntară suplimentară este menită să consolideze măsurile de precauție luate de OPEC+ pentru a menține stabilitatea și echilibrul piețelor petroliere", a spus sursa pentru agenția de stat. "Aș numi" bomboane saudite o reducere de 1 milion bpd de la 1 iulie (timp de o lună), iar acest lucru poate fi, de asemenea, extins", a declarat ministrul saudit al energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, la începutul lunii iunie, după reuniunea ministerială OPEC+, unde a fost decisă reducerea cotelor de producție în 2024, precum și extinderea restricțiilor voluntare ale unui număr de țări OPEC+. inclusiv Rusia, pentru întregul an 2024.

Context

În luna mai, Arabia Saudită a produs 9,977 milioane bpd, ceea ce corespunde nivelului declarat, având în vedere obligațiile asumate atât în cadrul OPEC+, cât și restricțiile voluntare adoptate de mai multe state OPEC+ începând cu luna mai 2023.

Acest lucru vine după ce Rusia a anunțat o reducere a exporturilor sale de petrol cu o jumătate de milion de barili pe zi în august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.