Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea între China și SUA! Armata chineză face praf și pulblere raportul Pentagonului: 'Intervine grosolan în afacerile interne ale Chinei'

smh.com.au
sua china sua

Ministerul chinez al Apărării a criticat raportul anual al Pentagonului privind situația apărării din țară, care se referă la o acumulare semnificativă a potențialului nuclear al Chinei, a informat marți Associated Press.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din China a declarat că raportul Pentagonului "denaturează politica națională de apărare și strategia militară a Chinei, face presupuneri nefondate despre dezvoltarea militară chineză și intervine grosolan în afacerile interne ale Chinei în problema Taiwanului".

Raportul american "distorsionează politica de apărare şi strategia militară a Chinei, este constituit din supoziţii nefondate cu privire la dezvoltarea militară a Chinei /.../ şi relevă turul obişnuit al SUA de a umfla şi exagera aşa-zisa ameninţare militară chineză", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Tan Kefei, citat de AFP. "SUA lansează acuzaţii şi presupuneri în legătură cu modernizarea forţelor nucleare ale Chinei, în timp ce de fapt ele însele ar trebui să-şi revadă în profunzime şi să reflecteze la propria politică nucleară", a adăugat Tan.

El a acuzat, de asemenea, SUA de a fi "cele mai mari făcători de probleme și distrugătoare ale păcii mondiale."

În raport, Pentagonul, în special, a remarcat că, până în 2035, China ar putea avea aproximativ 1,5 mii de focoase nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.