Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea între Ucraina și Rusia: Kievul anunță că un soldat a fost ucis, iar unul rănit

twitter.com
ucraina armata

Ostilitățile cresc brusc în estul Ucrainei. Armata ucraineană a declarat că un soldat a fost ucis duminică și un altul grav rănit în focul de artilerie din partea rebelilor separatisti susținuți de Rusia, informează Associated Press.

„În zona operațiunii Forțelor Comune, formațiunile armate ale Federației Ruse au încălcat încetarea focului de 10 ori, dintre care 9 bombardând pozițiile apărătorilor ucraineni și 1 survol al unei UAV inamic care traversează linia de demarcație. Ca urmare a focului inamic un membru al Forțelor Mixte a fost rănit, fiind incompatibil cu viața. Un alt soldat din Forțele Mixte a fost rănit de un glonț", au declarat reprezentanții centrului de presă al cartierului general al operațiunii Forțelor Comune din Ucraina.

În urma atacului raportat, Ucraina spune că 27 de soldați au fost uciși în est în acest an, mai mult de jumătate din numărul celor care au murit în tot 2020. Atacurile s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar Rusia a adus trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina.

Rusia neagă afirmațiile occidentale că ar fi trimis trupe în estul Ucrainei pentru a ajuta rebelii, dar oficialii spun că armata ar putea interveni dacă Ucraina încearcă să recupereze zona cu forța. Acumularea trupelor a ridicat îngrijorări puternice în Occident.

Citește și: VIDEO Nu doar la noi președintele e admirat: Rușii spun că Vladimir Putin este cel mai frumos bărbat din Rusia

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avertizat duminică că „dacă Rusia acționează nesăbuit sau agresiv, vor exista costuri, vor exista consecințe”.

Forțele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia au luptat în estul Ucrainei de la scurt timp după anexarea Moscovei din 2014 a Peninsulei Crimeea. Peste 14.000 de oameni au murit în conflict, iar eforturile de negociere a unei soluții politice au încetat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.