Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea angajărilor a încetinit în septembrie, în SUA, dar rata şomajului a scăzut

Creşterea angajărilor în SUA a încetinit peste aşteptări în septembrie, ceea ce arată că redresarea economiei în urma recesiunii provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19) stagnează, chiar dacă rata şomajului a scăzut, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Rata şomajului a coborât la 7,9% în septembrie, de la 8,4% în august, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Luna trecută au fost create doar 661.000 de noi locuri de muncă, faţă de 1,489 milioane de slujbe în august şi nivelul record de 4,781 milioane în iunie.

Cifrele oficiale diferă semnificativ de estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe crearea a 850.000 de locuri de muncă în septembrie.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

Creşterea angajărilor în septembrie a fost cea mai redusă din ultimele cinci luni şi arată că va fi nevoie de mult timp până când se vor reocupa cele 22,2 milioane de locuri de muncă pierdute în martie şi aprilie.

"Redresarea continuă dar într-un ritm mai lent, parţial din cauză că măsurile guvernamentale de stimulare s-au diminuat semnificativ. Vedem mai multe concedieri şi falimente şi până se va relua sprijinul guvernamental, nu aş fi surprins să văd un nou declin al angajărilor spre finalul anului", a afirmat Sung Won Sohn, profesor la Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles.

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii este ultimul raport cu privire la situaţia de pe piaţa muncii publicat înaintea alegerilor prezidenţiale programate pentru data de 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.