Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

creșterea comenzilor online a sporit veniturile gigantului Alibaba

Hacked
Alibaba

Rezultatele trimestriale ale celui mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, au depăşit estimările, după ce măsurile de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au determinat din ce în ce mai mulţi oameni să apeleze la cumpărături online, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Veniturile totale ale companiei chineze au urcat la 114,31 miliarde de yuani (16,02 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2020, de la 93,50 miliarde de yuani în perioada similară din 2019, în timp ce analiştii previzionau venituri de 107,04 miliarde de yuani.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Vânzările diviziei comerciale au urcat cu aproape 19%, la 93,87 miliarde de yuani (13,16 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2020, iar veniturile la divizia de cloud computing au urcat cu aproximativ 58%.

În anul fiscal 2021 gigantul chinez se aşteaptă să genereze venituri de peste 650 miliarde de yuani.

Profitul net a scăzut cu 88% în primele trei luni din acest an, la 3,26 miliarde de yuani, de la 25,83 miliarde de yuani în perioada similară din 2019.

Alibaba, care s-a listat prima dată la Bursa de la New York în 2014, a obţinut în noiembrie aproximativ 11,3 miliarde de dolari în urma unei listări secundare la Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.