Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea de 0,1 economiei României e dată de Eurostat ca record în UE

The Romania Journal
EUROSTAT

Economia UE a crescut cu 1,2% iar a zonei euro cu 1,3%, în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate marţi, iar Spania, Cipru şi România au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Conform INS, economia României a crescut cu o.1 % în primul semestru al acestui an.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele pentru primul trimestru din 2023, cel mai semnificativ avans anual s-a înregistrat în Spania (3,8%), Cipru (3,4%), România (2,8%), Irlanda (2,6%) şi Portugalia (2,5%), scăderi fiind în Lituania (minus 3,6%), Ungaria (minus 1,1%), Cehia (minus 0,2%) şi Germania (minus 0,1%).

PIB-ul SUA a crescut cu 0,3% în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 1,6% în ritm anual.

De asemenea, economia UE a crescut cu 0,2% iar a zonei euro cu 0,1%, în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat un declin de 0,1% în UE şi o creştere zero în zona euro.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele pentru primul trimestru din 2023, cel mai semnificativ avans comparativ cu precedentele trei luni s-a înregistrat în Polonia (3,9%), Portugalia (1,6%) şi Finlanda (1,1%), scăderi fiind în Lituania (minus 3%), Irlanda (minus 2,7%), Ţările de Jos (minus 0,7%), Austria (minus 0,3%) şi Ungaria (minus 0,2%).

România a înregistrat o creştere de 0,1% în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat un avans de 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.