Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea exporturilor Germaniei s-a atenuat în iulie, iar importurile au scăzut pentru prima dată în ultimele trei luni

digi24.ro
Germania

Creşterea exporturilor Germaniei s-a atenuat în iulie, iar importurile au scăzut pentru prima dată în ultimele trei luni, arată datele oficiale publicate joi, transmite DPA.

Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), exporturile au urcat cu 0,5% în iulie, după un avans de 1,3% în iunie, în timp ce economiştii se aşteptau la un avans de 0,2% în iulie. Importurile au scăzut cu 3,8%, după un avans de 0,7% în iunie.

Conform datelor ajustate sezonier, excedentul comercial a urcat la 17,9 miliarde de euro (21,2 miliarde de dolari) în iulie, de la 13,5 miliarde de euro luna precedentă.

În ritm anual, exporturile au crescut cu 12,4% în iulie, după un avans de 23,6% în iunie, în timp ce importurile au urcat cu 16,6%, faţă de 27,1% luna precedentă, potrivit Agerpres.ro.

Excedentul de cont curent a scăzut la 17,6 miliarde de euro în iulie, de la 20,2 miliarde de euro în iulie 2020.

Cea mai mare economie europeană a înregistrat o creştere de 1,6% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, iar analiştii se aşteaptă la o performanţă mai bună în actualul trimestru.

Conform datelor Eurostat, Germania şi Italia au fost anul trecut principalii parteneri comerciali ai României, atât în ceea ce priveşte exporturile cât şi importurile de bunuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.