Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Creştinii din Orient sunt pe punctul de a fi eradicaţi" (Valls)

orientul mijlociu

Primul ministru francez Manuel Valls a estimat vineri că creştinii din Orient sunt "pe punctul de a fi eradicaţi" şi a cerut "oprirea exterminării" lor de către gruparea Statul Islamic, în special în Irak şi Siria, notează AFP. 

"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să stabilim adevărul: creştinii din Orient - şi acesta este de asemenea cazul altor minorităţi - sunt pe punctul de a fi eradicaţi în această regiune de acest terorism înfricoşător", a declarat el la o ceremonie la Paris de comemorare a centenarului masacrelor asupra armenilor. 

"Soarta lor a fost evocată în Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată în urmă cu câteva săptămâni, la iniţiativa Franţei. Trebuie să oprim exterminarea condusă de Daech", a insistat el, utilizând acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI). 

Şeful guvernului francez a chemat de asemenea la "vigilenţă faţă de soarta armenilor din Siria". "Încă o dată, armenii sunt persecutaţi pentru că sunt armeni", a subliniat el. 

Cel puţin 300.000 de creştini au fugit din Siria de la izbucnirea războiului în 2011 şi au mai rămas doar aproximativ 400.000 de creştini în Irak, faţă de 1,4 milioane în 1987, aminteşte AFP. 

Mii de persoane au participat vineri în Franţa la manifestaţii pentru comemorarea masacrelor asupra armenilor în timpul Imperiului Otoman în urmă cu 100 de ani.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.