Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștinii ortodocși din Ierusalim cheamă la revoltă împotriva Israelului: A fost un adevărat masacru la biserică!/ Video

Biserica Ortodoxa Gaza

Șeful Bisericii Ortodoxe Grecești din Ierusalim a condamnat atacul de peste noapte asupra celei mai vechi biserici din Gaza, care se află sub jurisdicția Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim. De asemenea, el a cerut ortodocșilor și catolicilor să se ridice împotriva Israelului ”și să nu se mulțumească doar cu rugăciuni”.

Lovitura aeriană, care a avariat o parte a Bisericii Ortodoxe Grecești Sfântul Porfirie din orașul Gaza, a fost "un adevărat masacru" și "un atac asupra patrimoniului creștin", potrivit Arhiepiscopului Atallah Hanna, Arhiepiscopul grec-ortodox al Sevastiei din Ierusalim.

"Facem un apel urgent la Sanctitatea Sa Papa și la șefii bisericilor din întreaga lume să își ridice vocea și să nu se mulțumească doar cu rugăciuni", a adăugat Hanna într-o declarație scrisă.

40 de victime ar fi bilanțul

Un bilanț clar al exploziei nu a fost făcut public. Surse palestiniene au avansat cifra de 40 de victime, într-o declarație pentru Al-Jazeera.

Nu este clar câte persoane ar fi putut fi ucise sau rănite în grevă. O înregistrare video de la fața locului în noaptea de joi spre vineri a arătat pagube importante.

Vineri, Forțele de Apărare ale Israelului au recunoscut că "un perete al unei biserici din zonă a fost avariat", în urma loviturii FDI. Totuși din imagini se vede că nu este vorba doar despre un perete avariat ci despre o zonă mult mai mare.

"În cursul zilei de astăzi, avioanele de luptă ale FDI au lovit centrul de comandă și control aparținând unui terorist Hamas implicat în lansarea de rachete și mortiere spre Israel", a declarat FDI pentru CNN într-un comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.