Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crimă de proporții naționale' în Liban. Sărăcia i-a împins pe hoți să fure până și arhiva foto a agenției de presă a statului

news.ro
lira libaneza

Arhiva foto a agenției de știri din Liban, care conține imagini din ultimii 62 de ani, a fost furată, incidentul având loc pe fondul unei crize economice și politice de proporții, relatează Mediafax.

Hoții au pătruns în sediul agenției de știri de stat din Liban și au furat un server care conținea arhiva sa foto, au anunțat oficialii, potrivit BBC. Angajații Agenției Naționale de Știri din Beirut au găsit o ușă spartă și au constatat că serverul care conține fotografii ale evenimentelor din 1961 încoace și cinci calculatoare au dispărut.

Arhiva include imagini din timpul războiului civil din 1975-1990. Ministrul Informațiilor, Ziad Makary, a descris furtul ca fiind o „crimă de proporții naționale". Ulterior, ministrul a spus că doar o parte din arhiva foto a fost luată și că ministerul are o copie a bazei de date. Acesta a precizat că este în curs o anchetă pentru a-i găsi pe hoți.

Incidentul s-a produs în timp ce Libanul trece printr-o criză economică uriașă. Moneda sa a pierdut peste 95% din valoare, iar rata anuală a inflației a urcat la 170% anul trecut.

Peste 80% din populație trăiește în sărăcie și își permite cu greutate să cumpere alimente și medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.