Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crimă odioasă! Chiar înainte de alegeri, doi candidați la primărie au fost uciși în mai puțin de 12 ore

Facebook
crima glont

Doi candidați la primăria din Maravatío, statul mexican Michoacán, au fost uciși în mai puțin de 12 ore. Incidentele au avut loc într-un climat tensionat, la doar câteva zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale.

Prima victimă, Miguel Ángel Zavala Reyes, candidat al partidului Morena, a fost împușcat mortal luni după-amiază. Zavala Reyes, medic de profesie, a fost atacat în timp ce se afla în mașina sa, la ieșirea din clinica unde lucra. El era un membru al Mișcării de Regenerare Națională și anunțase în noiembrie intenția de a candida pentru primăria Maravatío, scrie El Pais.

La doar câteva ore distanță, a avut loc și al doilea atac asupra candidatului Armando Pérez Luna, membru al Partidului Acțiune Națională (PAN). El a fost împușcat de doi bărbați aflați pe o motocicletă pe strada Jesús Romero Flores. Pérez Luna, lider în regiune și fost consilier, își anunțase candidatura pentru primăria Maravatío în ianuarie anul trecut.

Procuratura statului a informat că a început anchete pentru a clarifica ambele crime, fără a menționa încă activitatea politică în care erau implicați cei doi bărbați.

Guvernatorul statului Michoacán, Alfredo Ramírez Bedolla, a avertizat asupra pericolelor la care sunt expuși cei care aspiră la funcții electorale și a subliniat că doritorii pot cere sprijinul echipei sale pentru securitate.

Pe 19 octombrie anul trecut, bărbați înarmați l-au răpit și împușcat mortal pe Dagoberto García Reyes, un lider Morena care aspira, de asemenea, la primăria Maravatío.

Cu doar câteva zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale în Mexic - înaintea celui mai mare proces electoral din istoria țării, care va avea loc pe 2 iunie - există deja 21 de crime legate de violența politico-electorală, o cifră care include nu doar politicieni, ci și funcționari publici și chiar membri ai familiilor legate de politicieni, potrivit raportului Votar entre balas, realizat de organizația Data Cívica.

În această regiune a statului Michoacán operează cartelurile Jalisco Nueva Generación (CJNG), La Familia Michoacana și Los Caballeros Templarios, grupuri care luptă pentru controlul diferitelor activități ilicite din estul statului.

În cursul lunii ianuarie, cel puțin cinci candidați sau aspiranți la funcții alese au fost uciși în Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.