Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crimă rezolvată după aproape jumătate de secol / Cum a fost 'prins' ucigașul

twitter.com
politie sua

Poliția din Colorado a rezolvat cazul uciderii lui Teree Becker, o femeie care avea la momentul crimei 20 de ani, după 48 de ani, potrivit CBS News.

Potrivit Departamentului de Poliție Westminster, Becker a fost văzută ultima dată pe 4 decembrie 1975, în timp ce făcea autostopul pentru a-și vizita prietenul la închisoarea Adams County Jail din Brighton, Colorado. Cadavrul ei a fost găsit de un cuplu în dimineața următoare și se pare că a fost aruncat pe un câmp împreună cu hainele și alte obiecte personale. Anchetatorii au descoperit că fusese violată și asfixiată.

Cazul nerezolvat a fost revizuit de mai multe ori de-a lungul deceniilor, a precizat poliția, inclusiv în 2003, când Biroul de Investigații din Colorado a prelevat ADN-ul unui bărbat de pe o probă legată de acest caz. Acel ADN a generat un profil, care a fost introdus în baza de date națională Combined DNA Index System, dar nu s-a găsit nicio potrivire.

În 2013, un profil ADN introdus în aceeași bază de date de către Departamentul de Poliție din Las Vegas a coincis cu profilul generat în 2003. Profilul din Las Vegas fusese generat în timpul examinării unui caz nerezolvat din 1991 din oraș, care implica, de asemenea, o femeie care fusese violată și ucisă. Poliția a reușit să stabilească faptul că același suspect a fost implicat în ambele cazuri. Niciunul dintre departamente nu avea un suspect la momentul respectiv.

În 2018, profilul ADN creat în Colorado a fost „determinat ca fiind un bun candidat pentru genealogia genetică”, a precizat Departamentul de Poliție din Westminster. Genealogia genetică compară probele de ADN între ele pentru a găsi persoane care ar putea fi înrudite între ele. În acest caz, a fost folosită pentru a conduce poliția către Thomas Martin Elliott.

Elliott era deja decedat, dar în octombrie, Departamentul de Poliție din Las Vegas a obținut consimțământul pentru a-i exhuma cadavrul în legătură cu cele două omucideri. Un detectiv de la Departamentul de Poliție din Westminster a fost, de asemenea, în Las Vegas pentru a asista la exhumare, a precizat departamentul de poliție. Oasele sale au fost colectate și analizate, iar în decembrie, a fost identificat ca fiind compatibil cu profilul ADN necunoscut, ceea ce înseamnă că cazul Becker a fost rezolvat.

„Suntem încântați că am reușit să rezolvăm acest caz nerezolvat și sperăm să aducem o concluzie prietenilor și familiei lui Teree Becker”, a declarat Departamentul de Poliție din Westminster.

Detectivii au descoperit că Elliott a petrecut ceva timp în închisoare, inclusiv pentru un jaf comis cu puțin timp înainte de uciderea lui Becker. În cele din urmă, Elliott a fost condamnat și a executat șase ani de închisoare pentru jaf. El a fost eliberat din închisoare în Las Vegas în 1981, iar apoi a comis o infracțiune împotriva unui copil care a dus la o condamnare de 10 ani. El a fost eliberat din nou în 1991, iar apoi a comis crima care a dus la profilul ADN din Las Vegas, potrivit Departamentului de Poliție din Westminster.

Elliott s-a sinucis în octombrie 1991, potrivit poliției, și a fost înmormântat în Nevada.

Poliția a declarat că mai există nouă cazuri nerezolvate în Westminster, Colorado, care vor continua să fie investigate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.