Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criminal în serie din Japonia, condamnat la moarte: a ucis nouă persoane în apartamentul în care locuia

bbc.com
criminal în serie, Twitter

Un tribunal japonez l-a condamnat marţi la pedeapsa cu moartea pe criminalul care a ucis şi a dezmembrat nouă persoane în 2017 în apartamentul său, unde victimele fuseseră ademenite pe reţelele de socializare după ce îşi exprimaseră gânduri de suicid, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Autorul care şi-a mărturisit crimele, Takahiro Shiraishi, în vârstă de 30 de ani, a fost declarat vinovat de asasinarea, dezmembrarea şi depozitarea cadavrelor la domiciliul său din localitatea Zama, în prefectura Kanagawa.

Judecătorul care a instrumentat cazul a decis că niciuna dintre victime nu şi-a dat consimţământul şi că Shiraishi este mental responsabil să-şi asume vinovăţia în urma rezultatelor a cinci luni de teste psihiatrice la care a fost supus înaintea procesului.

Victimele, opt femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, au fost asasinate între august şi octombrie 2017.

Citește și: Jocul majorităţilor în Parlament: Combinaţiile în care ar putea guverna PNL sau PSD/ Modificarea Constituţiei, doar cu voia PSD

În timpul procesului, principalul punct de dezbatere între acuzare şi avocaţii apărării a fost dacă acuzatul a primit consimţământul victimelor sale.

Apărarea a cerut să se evite pedeapsa cu moartea, susţinând că acuzatul este vinovat doar de omucidere cu consimţământ, deoarece dispunea de aprobarea tacită a victimelor prin mesajele schimbate pe reţelele de socializare.

Dar mărturia lui Shiraishi, în care a recunoscut că victimele s-au opus strangulării, a contribuit la demontarea apărării sale. Alături de faptul că el a furat banii victimelor şi că le-a agresat sexual pe tinere, potrivit informaţiilor postului public NHK şi agenţiei de ştiri Kyodo.

Shiraishi şi-a contactat victimele pe Twitter şi le-a atras la domiciliul său cu oferte de a le ajuta să moară. Singurul bărbat asasinat era partenerul uneia dintre tinere care a intrat în contact cu acesta după dispariţia iubitei sale.

În timpul procesului, Shiraishi a declarat că nu intenţionează să facă apel la sentinţă, inclusiv dacă este vorba de pedeapsa capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.