Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criminalii din viitor ar putea fi monitorizați și controlați cu ajutorul unor cipuri implantate în creier

spectrum.ieee.org
creier microcip impant

În viitor, infractorii ar putea fi monitorizați și controlați prin intermediul cipurilor implantate în creier, potrivit specialiștilor în neurotehnologie.

Specialiștii din domeniul juridic se pregătesc pentru un viitor în care cipurile cerebrale și oamenii "upgradați" vor deveni o obişnuinţă. Neurotehnologia permite o conexiune directă a tehnologiei cu sistemul nervos uman.

Dr. Allan McCay a emis o teorie conform căreia autoritățile judecătorești ar putea forța infractorii să utilizeze microcipuri pentru monitorizarea sau controlul comportamentului, relatează The Law Society.

"Este posibil să se creeze circumstanțele de natură juridică pentru a vedea în neurotehnologie o soluție mai amplă la criminalitate", a scris McCay.

Dr. McCay speculează, de asemenea, cu privire la riscul de piratare a neurotehnologiei de către persoane care reprezintă o amenințare, informează the-sun.com.

"În această eventualitate, legea ar trebui să ia în considerare modul în care această formă de piratare informatică se încadrează sau nu în domeniul de aplicare a mijloacelor de apărare", a scris Dr. McCay.

Pregătirea experților din domeniul juridic pentru posibila dezvoltare a inteligenței artificiale și a neurotehnologiilor este un exercițiu necesar.

"Există riscuri semnificative de complicații medicale - inclusiv infecții, deplasarea electrozilor, hemoragie și declin cognitiv - atunci când se implantează cipuri în creier", a declarat Nick Bostrom, autorul cărții Superinteligența.

Astfel, juriștii ar putea susține într-o bună zi că obligarea infractorilor la intervenții chirurgicale cu cipuri, având în vedere aceste riscuri, constituie o pedeapsă crudă și neobișnuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.