Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criminalitate record în Manhattan împotriva persoanelor de origine asiatică. Pandemia a agravat situația

FNTV - FreedomNewsTV
sua politie new york Manhattan

Procurorul din Manhattan a anunţat joi că echipa sa lucrează la cel mai mare număr de fapte penale împotriva persoanelor de origine asiatică de când a fost creată o unitate specială în urmă cu peste zece ani, după o agresiune asupra unui diplomat sud-coreean la New York, relatează AFP.

"Din păcate, biroul nostru anchetează în prezent 33 de cazuri de fapte de ură rasială motivate de prejudecăţi anti-asiatice, cele mai multe înregistrate de la crearea unităţii noastre de luptă împotriva crimelor rasiale, în 2010", a declarat procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a investigat "aproape de patru ori mai multe crime de ură anti-asiatică" în 2021 comparativ cu anul precedent.

Agresiunile rasiste asupra persoanelor de origine asiatică s-au înmulţit în SUA din 2020, odată cu începutul pandemiei de coronavirus. Unii activişti au incriminat retorica folosită de fostul preşedinte Donald Trump, care a spus despre COVID-19 că este cauzată de "virusul chinez".

Autorităţile newyorkeze au oferit de asemenea ca explicaţie pentru înmulţirea atacurilor problemele psihiatrice ale multora dintre făptaşi, tulburări exacerbate de întreruperea serviciilor sociale în timpul pandemiei, care a lovit puternic cel mai mare oraş din SUA.

Procurorul din Manhattan, Alvin Bragg, a difuzat aceste cifre anunţând inculparea unui suspect în vârstă de 50 de ani pentru un atac, la 23 aprilie 2021, în cartierul East Harlem, asupra lui "Yao Pan Ma, un imigrant chinez de 61 de ani", care a murit după câteva luni din cauza rănilor.

Suspectul, care era deja urmărit penal, a fost inculpat pentru crimă cu conotaţii rasiste.

Miercuri seară, un diplomat sud-coreean al misiunii ţării sale la ONU a fost rănit după ce a fost agresat de "un bărbat neidentificat" la New York, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean, care nu a precizat dacă a fost vorba de o agresiune rasistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.