Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criminalitatea extremistă explodează în Crimeea: FSB rus a dispus măsuri urgente care vizează tinerii

wikimedia.org
militari soldati crimeea

RADOR (5 octombrie) - În Crimeea anul acesta, nivelul criminalității extremiste s-a triplat, a declarat Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, la conferinţa pe probleme de securitate din Crimeea. Prin intermediul Ministerului rus al Afacerilor Interne și al FSB al Rusiei, au fost luate măsuri pentru a preveni implicarea tinerilor în activitățile organizațiilor extremiste, mișcărilor radicale de tineret, precum și pentru a contracara activitățile adepților ideologiei neonaziste, a declarat Patruşev, la conferinţa pe probleme de securitate din Crimeea, scrie Rador.

Patruşev a anunțat că există un nivel ridicat al amenințării teroriste în Crimeea. El a menționat că programul federal și programele municipale privind armonizarea relațiilor interetnice au fost aduse în conformitate cu Strategia de Combatere a Extremismului în Federația Rusă din perioada 2022 - 2025. În plus, la Sevastopol a fost pus în funcțiune un sistem special de monitorizare a stării relațiilor interetnice și interconfesionale și de avertizare a situațiilor de conflict, a adăugat secretarul Consiliului rus de Securitate.

"În același timp, există o creștere a criminalității legate de extremism. Anul acesta, numărul acestor infracțiuni s-a triplat", a subliniat Patruşev. Pe baza situației operative actuale, îi rog pe liderii regiunilor și ai structurilor puterii executive federale să sporească atenția lor faţă de problemele privind asigurarea unei stabilități socio-politice și a unei securității publice, a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.