Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu intervine în criza politică: 'Nu poate fi vorba de niciun USL. Putem vorbi cel mult de o comparație cu 2008'

crin antonescu victor ponta

Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, respinge categoric ideea că s-ar putea reface Uniunea Social-Liberală (USL), colaborarea dintre PNL și PSD din perioada 2011-2014. Fostul lider PNL face trimitere la perioada guvernării PDL-PSD din 2008-2009.

„E o falsă discuție și fac apel la puțină memorie. Nu poate fi vorba de niciun USL. USL a fost o alianțp electorală, prezentată ca atare electoratului, oamenii au votat în cunoștință de cauză. Ca atare niciun fel de asemănare. Nu se poate reface acea alianță acum. Putem vorbi cel mult de o comparație cu 2008, când după o campanie furibundă, partidul domnului Băsescu a făcut o alianță cu PSD”, a afirmat Crin Antonescu la Digi 24.

Antonescu este de părere că varianta Nicolae Ciucă - premier este una bună, însă o colaborare PNL-USR este puțin probabilă.

„Este o variantă bună, se bucură de un perstigiu de care cineva care își asumă guvernarea țării ar avea nevoie. Ceea ce este de făcut în următoarele ore este ca acestui om să i se dea mai multă libertate de negociere. Personal cred că varianta alianței cu USR este înfundată. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide câtă există de fapt între PNL și USR astăzi. Nimeni nu poate da un singur element care să dovedească USR ca fiind un partid de dreapta”, a mai precizat fostul președinte PNL.

„Cu PSD evident este reținerea unui partid, PNL, care în ultimii 6-7 ani s-a autodefinit pe scena politică drept principalul oponent al PSD. Rămâne de văzut dacă soluția unui guvern de scurtă durată PNL-PSD-UDMR este soluția pragmatică, cu care se poate trece prin criză”, a mai afirmat Crin Antonescu, adăugând că varianta unui guvern de tehnocrați nu este o soluție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.