Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu, clarificări privind viitorul său politic

Crin Antonescu

Senatorul liberal Crin Antonescu, fost președinte al PNL, a clarificat ipoteza revenirii sale în viața politica. În acest sens, Antonescu a precizat că este exclusă revenirea sa și a adăugat că nu va candida la nicio funcție în cadrul viitorului congresul al partidului.

'Pentru ca este un partid pe care l-am condus si sustinut, îi doresc tot binele. Sunt la o distanta din ce în ce mai mare. Este exclusa revenirea în viata politica, asa cum am spus. Avem în comun trecutul, nu avem viitorul, dar asta nu înseamna ca nu îi doresc tot binele din lume si sper ca actualii conducatori, viitorii conducatori sa ia deciziile cele mai bune. (...) Nu voi candida la congres', a afirmat Antonescu, la Senat.

Întrebat daca va renunta si la calitatea de membru de partid, Antonescu a negat. 'Daca nu se întâmpla ceva care sa ma scandalizeze, ca sa ma exprim ca Topîrceanu, peste masura, nu am de ce sa renunt. Este o calitate pe care mi-am asumat-o, sunt peste doua decenii si pentru mine a fost mereu un lucru pe care mi l-am asumat deschis si pe care îl port la vedere', a adaugat el.

Fostul presedinte al liberalilor a prezentat principalele motive pentru care a renuntat la aceasta calitate, între acestea fiind esecul proiectului USL, faptul ca nu a reusit sa faca din PNL cel mai mare partid de dreapta din România, dar si faptul ca 's-a batut' pentru colegi care acum sunt în puscarie. El a adaugat ca îsi va duce la capat mandatul de senator.

'Am fost partas la un proiect politic care a esuat - USL. Am avut un proiect politic în fruntea PNL care a tintit sa faca din acest partid un mare partid de dreapta - a esuat. La vremea la care în 2012 erau alegerile locale m-am batut în interiorul USL, în negocierile care au avut loc, în campaniile electorale pentru colegi de-ai mei în a caror corectitudine credeam din toata inima. Jumatate din ei sunt în puscarii sau în procese. (...) Nu îmi reprosez, ca am facut-o cu buna credinta, dar constatarea ca a fost o investitie gresita este una apasatoare si care ca lider te face sa te gândesti. (...) Nu exista nimic în politica care sa ma retina pe viata, am facut-o cu pasiune, dar e destul. PNL-ul nu e cel mai mare partid de dreapta. Actualul PNL este mai mare decât m-am gândit eu, dar este un altceva mai mare. Eu am vorbit despre proiectul acelui PNL pe care l-am condus si, din acest motiv, am vorbit despre acel minim 20% la europarlamentare, pe care foarte multi l-au socotit foarte ciudat. Nu am niciun fel de plan politic si nu exista viitor, am renuntat', a precizat Crin Antonescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.