Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu RUPE TĂCEREA: Explicaţii despre şantaj şi stenogramele INCENDIARE de la DNA

Crin Antonescu

Crin Antonescu iese la rampă şi vine cu explicaţii, după ce în presă au apărut câteva stenograme controversate, în care omul de afaceri Florian Walter îi explica procurorului Iorga Moraru faptul că Antonescu s-a retras subit din politică pentru că era şantajat. Ar fi fost vorba, potrivit acestuia, de înregistrări cu Antonescu la Monte Carlo, unde acesta din urmă ar fi pierdut la jocuri de noroc sute de mii de euro. Într-o intervenţie la România TV, Crin Antonescu a făcut lumină în tot acest scandal şi a negat cu vehemenţă informaţiile. Mai mult, a susţinut că nu-i este frică de o eventuală fabricare de probe, însă spune că astfel de lucruri, dacă există, ar trebui sancţionate dur.

Citeşte şi: Comenzile online, sub lupa ANAF: De ce verifică inspectorii Fiscului toate tranzacţiile

"Din păcate: 1) nu am fost niciodată şantajat de nimeni cu nimic.

2) Nu am jucat niciodată vreun joc sau de altă natură la Monte Carlo, nu am dispus niciodată de sute de mii de euro pe care să le câştig sau să le pierd.

Se dă frâu liber imaginaţiei rău de tot.  Cum au apărut aceste idei ale celor care vorbesc?Nu ştiu. Din câte am văzut, e vorba de oameni pe care nu i-am întâlnit vreodată. Nu am de ce să găsesc explicaţii pentru astfel de aberaţii. Sunt oameni care se cred Napoleon, care au întâlnit-o pe Tina Turner la Ploieşti. (...) Nu există niciun fel de înregistrări pentru că nu a existat o asemenea postură.", a declarat Antonescu.

Întrebat dacă s-a simţit vreodată urmărit, fostul lider PNL a spus că a fost "urmărit", asemeni oricărui om politic din România.

"Dacă am fost sau nu filat, nu ştiu. În momentul în care cineva e persoană publică şi mai ales politician la vârf la un moment dat, asumă din capul locului că oriunde se duce, ce face, persoanele cu care se întâlneşte şi ce vorbeşte în intimitatea sa, e la vedere. Cred că m-am simţit ca orice om politic: urmărit. Niciodată asupra mea din partea vreunei persoane sau a unei instituţii nu a existat niciun şantaj pentru că nu aveau cu ce.", a declarat Crin Antonescu.

Cât despre o eventuală falsificare de probe, Antonescu susţine că astfel de lucruri sunt extrem de grave şi ar trebui sancţionate dur.

"Mie personal nu mi-e frică, nu sunt implicat în niciun dosar. Cred însă că nimeni, chiar dacă nu are vreo poziţie politică, niciunui cetăţean nu trebuie să-i fie indiferent că asemenea lucruri se pot întâmpla. Orice societate are nevoie de o minimă garanţie privind funcţionarea justiţiei. Lucrurile acestea trebuie verificate şi sancţionate cu maximă seriozitate.", a completat Antonescu.

"M-am retras din viaţa politică pentru că e dreptul oricărui om să pună capăt vieţii politice, pentru că marile proiecte politice în care am fost angajat au eşuat. Eu am fost partener cu domnul Ponta în USL, domnul Ponta m-a trădat şi s-a aliat cu binomul, apoi binomul l.a trădat dar asta e altă problemă. USL a eşuat, proiectul revizuirii constituţiei a eşuat. După eşuarea USL, PNL a decis să susţină pe altcineva în cursa pentru prezidenţiale. Aveam 20 şi ceva de ani de activitate politică şi am considerat că e timpul să pun capăt.", a conchis fostul politician, întrebat despre motivele retragerii sale subite din politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.