Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptoactivele principale continuă să scadă, în timp ce pieței îi lipsește impulsul estival

Kriptomat
criptomonede

Analistul platformei de investiții eToro, Simon Peters, a analizat piața criptoactivelor. Criptoactivele de top au continuat să scadă săptămâna trecută, întrucât pieței i-a lipsit impulsul care să animeze o vară cu performanțe în mare parte slabe, în ciuda mișcărilor pozitive din iunie.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se puțin sub 29.000 de dolari, dar și-a continuat tendința descendentă și a scăzut cu aproximativ 1%, ajungând acum la aproximativ 28.700 de dolari. Criptoactivul a cunoscut o scurtă revenire în timpul săptămânii, atingând un maxim de peste 29.650 de dolari pe eToro, dar evoluția sa ulterioară a continuat să reflecte fragilitatea pieței care a predominat în timpul verii. În prezent, Bitcoin a revenit la nivelurile înregistrate la începutul lunii mai.

Ethereum a înregistrat o tendință similară de scădere în cursul săptămânii, după ce a început la peste 1.850 de dolari, scăzând apoi cu aproximativ 1,8% și ajungând să se tranzacționeze acum în jurul valorii de 1.810 dolari. Criptoactivul a înregistrat oscilații semnificative ale prețului la mijlocul săptămânii, dar în cele din urmă cotația sa a coborât.

KPMG - raport despre bitcoin și ESG

Una dintre cele patru mari firme internaționale de contabilitate, KPMG, a publicat un raport în care subliniază posibilele beneficii ale bitcoin pentru inițiativele ESG.

KPMG descrie bitcoin ca fiind un activ "matur", care a depășit toate celelalte clase de active în acest an, dar raportul KPMG recunoaște preocupările legate de mediu în legătură cu acest criptoactiv, renumit pentru consumul mare de energie.

Cu toate acestea, în ciuda consumului ridicat de energie, KPMG afirmă că acest criptoactiv are un rol important în reducerea emisiilor globale prin promovarea practicilor energetice durabile. Firma detaliază patru moduri în care bitcoin poate contribui la acest lucru, prin energie regenerabilă, răspuns la cerere, căldură reciclată și reducerea emisiilor de metan.

Raportul subliniază faptul că nu bitcoin în sine creează emisii, ci mai degrabă procesele de care are nevoie pentru a funcționa. Bitcoin are potențialul de a recompensa dezvoltarea energiei regenerabile prin combinarea energiei regenerabile cu mineritul și prin oferirea de stimulente financiare reale pentru dezvoltatorii de tehnologii ecologice.

Musk spune că X (Twitter) nu va lansa niciodată un criptoactiv

Elon Musk a afirmat că platforma sa de socializare X (fostul Twitter) nu își va crea niciodată propriul criptoactiv, ca răspuns la un avertisment cu privire la token-urile înșelătoare care păreau a fi afiliate la platformă.

Răspunsul laconic al lui Musk vine în mod clar în contextul în care platforma se luptă cu o serie de probleme. Comunitatea cripto este în mod constant înțesată de zvonuri despre următoarea mișcare a lui Musk în acest spațiu, astfel încât este importantă claritatea cu privire la întrebarea dacă acesta ar putea căuta vreodată să lanseze un token nativ.

Dar rămâne în dubiu dacă platforma ar putea integra mai bine criptoactivele existente pentru a facilita funcționalități precum plățile, recompensele sau abonamentele. Concurenții din acest punct de vedere au fost de mult timp bitcoin și dogecoin, două criptoactive pe care Musk le-a integrat în alte afaceri ale sale, cum ar fi Tesla.

Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza pe X. Oricine este interesat de Musk (și are o mulțime de oameni care îl urmăresc) ar trebui să se gândească cu cea mai mare atenție la cazurile de investiții pe termen lung, mai degrabă decât să încerce să ghicească următoarea sa mișcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.