Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristache (PMP) vrea demisia lui Ciorbea şi să-i taie veniturile speciale

arhiva personala
Catalin Cristache

Deputatul PMP de Galaţi, Cătălin Cristache, solicită demisia lui Victor Ciorbea ca urmare a lipsei de acţiune a Avocatului Poporului şi a răspunsului oferit presei în data de 21 august.

Violenţele jandarmilor împotriva românilor la mitingul Diasporei ar fi trebuit să atragă după sine o reacţie fermă şi vehementă din partea lui Victor Ciorbea, ocupantul funcţiei de Avocat al Poporului. La aproape două săptămâni distanţă de la evenimentele din 10 august, singura reacţie a lui Ciorbea este să ne spună că el este în concediu dinainte de respectivul moment şi că nu are atribuţii în acest sens. Răspunsul său la întrebările legitime ale jurnaliştilor reprezintă un scuipat pe obrazul tuturor românilor cinstiţi care îi plătesc salariul acestei năpârci puse în slujba PSD – ALDE”, susţine Cristache într-un comunicat remis ŞtiriPeSurse.ro.

În opinia deputatului gălăţean, atitudinea pasivă a lui Ciorbea corespunde definiţiei comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, acesta avantajând, prin lipsa de acţiune, în mod nelegitim actuala Putere politică.

La începutul sesiunii parlamentare, ca deputat ales în judeţul Galaţi, voi iniţia o propunere legislativă privind reorganizarea instituţiei Avocatului Poporului şi abrogarea legilor promovate de PSD prin care lui Ciorbea i se oferă astfel de avantaje materiale”, anunţă deputatul PMP. Acesta mai susţine că Avocatul Poporului se comportă „ca o cocotă de prim rang, darnu o face gratis, ci încasând lunar peste 36.000 de lei din pensia specială şi indemnizaţia care-i revine din funcţia pe care o ocupă. Ba mai mult, odată plecat din funcţie, va primi şi pensie de 7.000 de euro la nivelul unui judecător CCR”, se mai arată în comunicatul vicepreşedintelui PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.