Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Danileț EXULTĂ după demisia în masă a judecătorilor CC din Republica Moldova: 'Nu cunosc o mai mare anomalie petrecută în altă parte a globului'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț aplaudă demisia în masă a judecătorilor CC din Republica Moldova. Acesta susține că decizia a fost una de bun augur.

"În sfârșit, judecătorii CC Moldova au demisionat.

În urmă cu două săptămâni ei au aruncat Moldova într-o criză politică fără precedent. Interpretând în mod eronat Constituția, CCMd a răsturnat decizii politice legale. Dându-și seama de eroare, la presiunea străzii și a comunității internaționale, judecătorii constituționali au revenit asupra propriilor decizii, anulându-le.

Citește și: Se conturează TABERELE în PSD - O organizație anunţă că o SUSȚINE DESCHIS pe Viorica Dăncilă la șefia PSD

Nu cunosc o mai mare anomalie petrecută în altă parte a globului. Practic s-a rescris tot dreptul constituțional prin decizii catastrofale.

Acum o săptămână președintele CC Md, judecător de profesie și fost judecător la CEDO din partea Moldovei, a avut onoarea de a demisiona. Acum trei zile s-a publicat Opinia nr. 954/2019 a Comisiei de la Veneția www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2019)012-e care spune clar că este inadmisibilă apropierea unei curți constituționale de politic. De abia azi au demisionat și ceilalți cinci judecători.

Ceea ce s-a întâmplat la Chișinău este de speriat. E despre cum nu trebuie să funcționeze o Curte Constituțională, chemată să fie doar arbitru între puteri, nicidecum să înlocuiască vreo putere a statului", scrie Danileț pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.