Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Dănileț, reacție VIRULENTĂ după anunțul lui Tudorel Toader: 'Mă opun categoric'

facebook
cristi danilet

Judecătorul Cristi Danileţ se opune categoric desecretizării arhivei SIPA, susţinând că documentele din respectivul serviciu privesc aspecte profesionale şi de viaţă privată a angajaţilor din sistemul de justiţie, iar după inventariere şi sortare ar trebui topite. 

"Mă opun categoric desecretizării în totalitate a arhivei SIPA", scrie Cristi Danileţ într-o postare pe Facebook, ca descriere la scrisoarea deschisă transmisă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Șefa Judecătorilor rupe tăcerea în scandalul momentului!


Magistratul susţine că SIPA este o pată urâtă în istoria justiţiei româneşti, ani de-a rândul magistraţii fiind spionaţi, probabil şi controlaţi ori şantajaţi, prin intermediul acestui serviciu secret militarizat aflat în perioada 1991-2005 în subordinea ministrului Justiţiei.

Specialiştii în drept l-au 'pus la colţ' pe Tudorel Toader: Ce i s-a cerut ministrului Justiţiei


„Faţă de conţinutul documentelor respective (note informative realizate în urma discuţiilor cu diverse persoane, consultării de dosare judiciare ori filaje realizate de agenţii SIPA) consider că acestea nu trebuie să devină accesibile publicului! (...) Elementele adunate de acest serviciu secret în mod nelegal nu trebuie să devină instrumente de ameninţare sau batjocorire a judecătorilor şi procurorilor, indiferent că sunt în funcţie sau care şi-au încetat deja activitatea. După mine, acele documente nu prezintă niciun fel de credibilitate, iar după inventarierea lor şi separarea de celelalte documente interesând chestiuni administrative legate de activitatea SIPA (inclusiv numele angajaţilor SIPA şi informatorilor acestora), ele trebuie imediat topite”, este de părere Cristi Danileţ. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că a luat decizia ca în cel mai scurt timp să desecretizeze arhiva SIPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.