Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Danileț s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Tudorel Toader: 'Ne revoltă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileț atacă dur coaliția PSD - ALDE. După ce în weekend magistrații au protestat împotriva schimbărilor legislative care îi vizează și care au fost adoptate de majoritatea PSD - ALDE, Cristi Danileț s-a dezlănțuit la adresa politicienilor, dar și la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Este al treilea protest în ultimele 9 luni. Niciodată nu au fost atât de dese nemulțumirile magistraților. Ne revoltă modificările care se fac la legile justiției și Codurile penale ce vizează un singur lucru: controlul justiției de către politicieni, întocmai cum a fost în România înainte de reforma justiției din anii 2004-2005.

Citește și: Eugen Nicolicea aruncă BOMBA: Parlamentarii au dreptul să stabilească măsuri cu privire la efectele produse de OUG 6

Cel mai îngrijorător este creșterea puterii ministrului Justiției asupra carierei magistraților. La reforma din 2004-2005 s-a decis ca întreaga carieră a magistraților să fie atributul CSM. Acum constatăm că ministrul Justiției face evaluări ale sistemului judiciar, ale înalților procurori, revocă și pune procurori-șef pe cine vrea. Totul după ce emană el și politicienii care îl susțin, idei precum „statul paralel”, „interceptări nelegale”, „protocoale nefirești”. Acuzele astea sunt menite să decredibilizeze întreaga justiție și să pună magistrații în defensivă, să îi inspaimante, chiar. Lucrurile astea nu sunt normale, mai ales când șeful Senatului, șeful Camerei Duputatilor și însuși ministrul Justiției fac obiectul unor verificări sau chiar dosare penale”, a declarat Danileț pentru PS News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.