Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Infecțiile nosocomiale sunt o nenorocire în spitale, iar verificarea dezinfectanților se face în bătaie de joc

arhiva personala
Cristian Buşoi

După 2 ani de la scandalul Hexipharma nu s-a schimbat nimic esențial nici în ceea ce privește controlul infecțiilor nosocomiale și nici în cea ce privește verificarea substanțelor folosite pentru dezinfecție. Ministerul Sănătății ori doarme pe el, ori știe și nu face nimic cu bună știință. Fără idealisme și fără a căuta o vânătoare de vrăjitoare, sistemul verificării substanțelor biocide se fundamentează pe sinceritatea raportării actorilor de pe piață în condițiile în care obiectivul esențial pe această piață, ca pe oricare alta, este profitul. Solicit Ministerului Sănătății un răspuns clar și un plan de acțiune pentru reglementarea condițiilor de atestare a biocidelor.

1. Trebuie reglementată clar funcționarea unui laborator acreditat în sistemul public care să poată face propriile verificări; 2. Definirea clară a manierei în care are loc testarea biocidelor, cu diferențierea între testul de concentrație al substanței active și testul eficacității pe micro-organisme, pe același lot de produs; 3. O procedură de verificare periodică după regulă statistică și un plan de eșantionare, astfel încât firmele să fie interesate să mențină calitatea superioară a produselor; în același timp, este nevoie de o strategie națională de descurajare a supra-utilizării de antibiotice, precum și respectarea cu strictețe a circuitelor medicale din spitale și a regulilor de protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești, atât din partea personalului medical, cât și a pacienților și vizitatorilor.

Politica Ministerului Sănătății este să peticească crizele care apar și trec, fără ca nimic fundamental să se schimbe, nici în îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, nici în maniera în care sunt tratați pacienții în spitale. Că nu suntem în stare să folosim banii europeni gratis pentru spitale noi, cu asta ne-am lămurit, dar- în același timp- pacienții se îmbolnăvesc în spitale din cauza infecțiilor și asta este ceva ce trebuie și poate fi tratat imediat prin reglementări clare, spune vicepreşedintele PNL, Cristian Bușoi, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.