Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: PNL susține revendicările medicilor și sindicatelor din Sănătate și solicită o campanie de informare despre creșterile reale ale veniturilor

www.pixabay.com
medici, spital, operație

În România, sub guvernarea PSD minciuna a devenit politică de stat. PSD este într-o competiție internă pentru cine minte mai repede și mai frumos. Așa s-a construit și minciuna uriașă conform căreia toți medicii din România vor câștigă între 3.000 și 6.000 de euro pe lună, ceea ce pune o presiune uriașă pe doctori, susține Cristian Bușoi într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO

”RealitateA este că salariile desenate de PSD pe hârtie au fost anulate de reducerea sporurilor pentru medici și de marea revoluție fiscală, prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. În plus, nu toate salariile din Sănătate au crescut sau vor crește. Medicii psihiatri, farmaciștii, biologii, chimiști care lucrează în DSP-uri, infirmierele, asistentele medicilor de familie, moașele, brancardierii, personalul TESA nu vor vedea niciun leu în plus.

Medicilor de familie le-au crescut veniturile foarte puțin și asta abia după protestele lor, în ciuda faptului că ei au un rol esențial în sistem, fiind cei care se ocupă cu prevenția, diagnosticul primar al bolilor și tratamentul bolilor cronice.

Plafonarea sporurilor la 30% lovește o categorie extrem de importantă, anume pe medicii care lucrează în Serviciul de Ambulanță, Serviciul de Urgență și în ATI, deci chiar pe acei medici care sunt primii ce fac diferența dintre viață și moarte. Felul în care a fost gândită această plafonare sfidează orice logică și orice ierarhie salarială.

PNL susține revendicările medicilor și ale sindicatelor din Sănătate și îndeamnă la o campanie de informare corectă despre creșterile REALE de venituri din sistem. În acest moment nu se mai știe cine și cât câștigă, cine pierde și cât pierde.

PNL susține și a susținut tot timpul majorarea salariilor din domeniul sanitar, în paralel cu construirea de spitale și investiții în dotarea unităților medicale. Măsura creșterii salariilor trebuie însă asumată și pusă în practică responsabil și nu prin șmecherii fiscale.  PSD a reușit să transforme un mecanism de egalizare a salariilor într-o struțo-cămilă care contravine logicii și nu va opri nicicum exodul medicilor din spitalele românești.” susține Cristian Bușoi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.