Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: NU se privatizează niciun serviciu medical! Este un fake-news

Calea Europeana
Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, a preciat, marți, pe Facebook, că prin OUG-ul dat pe liberalizarea serviciilor medicale NU se privatizează niciun serviciu medical, ci este „un fake-news” al PSD, care încearcă „să arunce cu noroi în măsurile reformiste”.

Citește și: SURSE - Se coace o mega alianță în Parlament: PSD a negociat post-moțiune

„Adevărul despre liberalizarea serviciilor medicale și efectele pozitive pe care le produce

Guvernul PNL și-a asumat câteva măsuri reformatoare care au ca scop punerea cetățenilor în centrul politicilor de sănătate și care dau posibilitatea pacienților de a se trata, la alegere, fie în spitalele de stat, fie în cele private. Pacientul trebuie să fie mai presus de orice interes și să aibă libertatea de a alege unde vrea să primească asistență medicală. PSD a mințit, a încercat să arunce cu noroi în măsurile reformiste.

Adevărul despre Ordonanța de Urgență privind liberalizarea serviciilor medicale este următorul:

NU se privatizează niciun serviciu medical! Este un fake-news prin care, cei care au interese obscure încearcă denaturarea reformei propuse de către Guvernul liberal.

Decontarea se va realiza fix în același regim, din bugetul de sănătate, indiferent dacă este vorba de un spital sau clinică de stat sau privată. Așadar, pacienții NU vor plăti nimic indiferent dacă vor alege să se trateze la stat sau la privat. Modificările adoptate dau șansa pacienților în stare critică să beneficieze mai repede de interventiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că este de stat sau privat! PSD să înceteze să le mai spună românilor că nu trebuie să aibă acces la serviciul medical pe care îl consideră cel mai bun. Românii plătesc pentru serviciile medicale și au dreptul să aleagă unde să se trateze mai bine.

Știm foarte bine că infarctul miocardic acut și accidentul vascular sunt bolile care generează o mortalitate mare în România. Principala cauză fiind lipsa centrelor de cardiologie intervențională și de stroke. Spitalele private au fost incluse în programele naţionale de sănătate gestionate de CNAS încă 2014. Modificarea actuală nu face decât să actualizeze legislația din 2014 și să clarifice o ambiguitate din actul normativ.

Foarte important! Prin modificările propuse de Guvernul PNL crește numărul unităților sanitare care tratează pacienții în stare critică, fără ca aceștia să plătească.

#PNL #sănătate #reformă”, se arată pe pagina de Facebook a lui Cristian Bușoi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.