Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Uniunea Europeană și Statele Unite, alianță solidă pentru Energie, Mediu și dezvoltare

Facebook
Cristian Busoi

Colaborarea dintre UE și SUA este foarte strânsă. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu domnul Joshua Volz, secretar adjunct (Deputy Assistant Secretary) responsabil pentru Europa, Asia și Orientul Mijlociu, l-am asigurat de determinarea mea ca președinte al comisiei ITRE din Parlamentul European pentru întărirea procesului de coordonare dintre noi, transmite europarlamentarul Cristian Bușoi.

UE și SUA au lucrat în toată această perioadă pentru depășirea crizei energetice și pentru asigurarea surselor alternative atât Ucrainei cât și statelor membre Uniunii.

I-am transmis domnului Volz mulțumiri pentru acest sprijin necondiționat, prin oferirea accesului la LNG care a înlocuit gazul importat din Rusia și ne-a asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023.

Joshua Volz a mulțumit UE pentru sprijinul acordat Ucrainei și în special României, care a contribuit masiv atât în gestionarea crizei refugiaților, cât și în asigurarea rutelor de transport al mărfurilor și cerealelor ucrainene.

Am convenit împreună că trebuie să colaborăm mai strâns și să ne coordonam în continuare efortul pentru sprijinul acordat Ucrainei, cât și în sprijinirea agendei globale privind combaterea schimbărilor climatice, pentru dezvoltarea noilor tehnologii din domeniul hidrogenului sau captarii CO2. Trebuie să creăm o piața comună pentru maturizarea acestor tehnologii.

UE și SUA sunt cele mai puternice economii ale lumii și avem cea mai mare forța de inovare, suntem cele mai puternice democrații și este de datoria noastră să contribuim la respectarea dreptului internațional, la respectarea suveranității statelor. Este obligația noastră să lăsăm copiilor noștri o planetă curată, fără poluare excesivă și mai puțin expusă riscurilor climatice.

În mod special, România este un partener strategic pentru Statele Unite și mai cu seamă în domeniul energiei. Proiectele reactoarelor 3 și 4, precum și reactoarele modulare vor oferi României independența energetică și atingerea mai ușoară a țintelor de decarbonizare. Suntem împreună într-un parteneriat care ne oferă nu doar garanții de securitate, ci și posibilitatea de dezvoltare economică de care avem nevoie.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.