Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu dă verdictul: 'O criză comercială nu poate declanșa așteptări geopolitice'

captura Digi 24
Cristian Diaconescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat la emisiunea tv online ”Scandalul submarinelor și armata europeană”, organizată de revista ”Historia” că este prea devreme să putem vorbi despre o armată europeană, un subiect declanșat de președintele francez, Emmanuel Macron, dar care mai mult dezbină decât adună laolaltă țările europene.

”Din păcate, nu este de bun augur ca o criză comercială, cum este cea provocată de Franța, în urma desființării contractului încheiat cu Australia, privind achiziția de submarine, să creeze o temă falsă legată de necesitatea creării unei armate europene”, a afirmat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP a precizat că o conexare a problemelor comerciale dintre două state să provoace anumite așteptări geopolitice, nu este normală, în dinamica relațiilor internaționale. Domnul Diaconescu susține că ar fi fost, mai mult de interes, funcționarea la nivelul UE a politicii ”smart defence”, prin crearea de armate comune regionale, care să-și creeze propriile capabilități militare, ca o forță de reacție locală, în fața unor provocări comune.

” Din păcate, practica a demonstrat că, dincolo de decizia politică, fiecare țară își avea propria strategie de reacție, ceea ce a respins ideea unei baze comune de apărare”, a subliniat Cristian Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.