Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: Este un moment istoric, ideea de reîntregire este o chestiune care ține de proeuropenism

www.paginadepolitica.ro
Cristian Diaconescu

Fostul ministru de externe al României, Cristian Diaconescu, califică drept istorice alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din 11 iulie. Potrivit diplomatului, miza scrutinului este foarte mare, iar rezultatele alegerilor vor reflecta orientarea politică a țării pentru o perioadă îndelungată, transmite știri.md

„Miza acestui scrutin este poziționarea spre un sistem de valori sau spre altul. Este o chestiune de opțiune și se pare că electoratul din Republica Moldova este partajat simetric din acest punct de vedere.

Este un moment istoric, dacă Republica Moldova pleacă în altă direcție decât cea europeană și se îndepărtează de Vest, această atitudine va fi pe o perioadă lungă de timp, ireversibilă”, a spus Cristian Diaconescu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Diplomatul s-a arătat nedumerit de dizivarea forțelor proeuropene la Chișinău de cele unioniste. În același timp, România ar trebui să fie mult mai prezentă în Republica Moldova, cu investiții mult mai mari, crede Diaconescu.

„Ideea de reîntregire este o chestiune care ține de proeuropenism. Unire ar însemna, de fapt, rezolvarea problemei de roamming, problema ecartamentului, problema autostrăzii Unirii, e chiar atât de grav? Unirea va pleca de la popor, iar România trebuie să-i convingă pe oameni. Cea mai mare investiție a României e Banca Transilvaniei, atât poate România din punct de vedere economic să fie prezentă aici?”, s-a întrebat Diaconescu.

Diplomatul român a mai menționat că Unirea celor două state ar trebui să presupună o agendă comună pe care Chișinăul și Bucureștiul s-o prezinte tuturor cancelariilor europene, atât în Vest, cât și în Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.