DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristian Diaconescu: Instanța nu a recunoscut ultimul Congres al PMP. Rog pe Domnul Tomac și pe cei din jurul lui să nu mai comunice în numele partidului

cristian diaconescu

Cristian Diaconescu susține că este în continuare președinte al Partidului Mișcarea Populară. El susține că o instanță a Curții de Apel București a casat o decizie a Tribunalului București de a recunoaște ultimul congres al PMP care l-a readus la conducerea partidului pe europarlamentarul Eugen Tomac și prin urmare procesul în care el contesta congresul se va relua de la zero:

”Curtea de Apel Bucureşti, a admis recursul prezentat de conducerea legală a PMP şi a dispus casarea deciziei anterioare şi trimiterea spre re-judecare la prima instanță în conformitate cu articolul 25 din Legea 14/2003. Aceasta a dispus trimiterea cererii introductive şi a intervențiilor prezentate de noi, conform articolului 18 din aceeaşi lege, spre soluționare la prima instanță. Instanța à făcut referire şi la verificarea respectării prevederilor articolelor 20 şi 21 din Legea 14/2003 de către partea adversă, adică Domnul Eugen Tomac şi gruparea din jurul acestuia. Cu alte cuvinte modificările statutare prezentate de partea adversă, ratificarea aşa zisului congres organizat de acesta precum şi validitatea acțiunilor acestora nu sunt recunoscute de instanță. Pe cale de consecință, îi invit încă o dată pe aceştia să nu mai comunice în numele PMP şi să nu îşi mai aroge funcții nerecunoscute de către nici o instanță din România.”, susține Cristian Diaconescu într-un comunicare trimisă redacției.

Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP la Congresul din 19.02.2022

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac preşedinte al formaţiunii politice.

El a candidat ca lider al moţiunii "PMP - un nou început pentru o Românie creştin-democrată".

Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost "pentru", 18 "împotrivă" şi 17 abţineri.

Din conducerea partidului mai fac parte preşedinţii executivi Petru Movilă şi Adrian Mocanu şi patru prim-vicepreşedinţi - Lucian-Ioan-Titus Morar, George-Mihail Neamţu, Costin-Sebastian Moise şi Emil-Marius Paşcan.

În echipa de conducere validată de Congresul Extraordinar al PMP se mai regăsesc Ionuţ Simionca (secretar general), Cătălina-Nicoleta Bozianu, Dorin-Valeriu Bădulescu şi Răzvan-Nicolae Sebe (secretari generali adjuncţi).

Cristian Diaconescu a fost exclus după ce a contestat Congresul

Colegiul Național al PMP a decis, miercuri - 23.03.2022, excluderea din partid a fostului președinte al formațiunii, Cristian Diaconescu.

„În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, și care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

„Am făcut o incizie, am extirpat această cangrenă care se numește Cristian Diaconescu”, a declarat și președintele executiv PMP, Petru Movilă.

Eugen Tomac a fost reales, la congresul PMP din 19 februarie, președinte al PMP. Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, contestă juridic organizarea congresului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.