Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: La mulți ani Europa

cristian diaconescu

Președintele PMP Cristian Diaconescu a transmis un mesaj de Ziua Europei:

„Acum mai bine de 70 de ani lua ființă proiectul unității europene. Plecat de la Declarația Schuman, proiectul politic avea să schimbe soarta Europei sub aspect economic, social și politic. A adus pace și unitate în relația dintre statele europene care nu cu mult timp în urmă concurau pentru echilibrarea balanței de putere pe un continent măcinat de dileme de securitate conturate, de multe ori, în conflicte militare.

Mai presus de toate, proiectul european a plecat de la considerente de securitate, s-a adaptat și s-a metamorfozat pentru înglobarea schimbărilor politice, economice și sociale ajungând astăzi să îmbrace forma complexă a Uniunii Europene.

Provocările actuale generate de criza pandemică ne arată că nevoia de unitate este la fel de mare. În concordanță cu declarația Schuman, UE demonstrează că o Europă organizată și activă este un furnizor de securitate pentru statele membre și pentru cele partenere, că problemele comune se soluționează prin solidaritate și politici adecvate.

Cu prilejul Zilei Europei, trebuie să ne aducem aminte că proiectul european este unul de succes, un proiect care evoluează spre a împlini speranțele cetățenilor vechiului continent. În această zi, ne readucem aminte că suntem cetățeni europeni, că ne bucurăm de o serie de drepturi și obligații plecate de la o declarație scurtă, rostită în nici 10 minute, dar care, prin voință politică comună a construit existența noastră de azi”, este mesajul liderului PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.