Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, liderul PMP, despre Ziua Victimelor Holocaustului: Dreptul la viață este cel mai important

Facebook
Cristian Diaconescu

Marcăm astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la 77 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz. Puțini mai sunt cei rămași în viață să ne povestească despre amploarea și atrocitățile acestei drame colective, dar cu toții știm că Holocaustul rămâne un episod dureros al istoriei naționale și europene care NU trebuie să se mai repete, transmite liderul PMP Cristian Diaconescu.

Dreptul la viață este cel mai important drept al nostru și nimic nu poate justifica vreodată încălcarea lui.

Suntem în perioada în care, pe fondul contextelor politice și economice ale ultimilor ani, al pandemiei care a încercat greu moralul și rezistența tuturor popoarelor, comportamentele extremiste și rasiste prind iar glas public, chiar cu ajutorul unor lideri sau formațiuni politice.

Tocmai de aceea, mai mult ca oricând, trebuie să ne asumăm istoria recentă și să învățăm să trăim într-o societate a respectului și a toleranței, indiferent de rasă, etnie, gen sau apartenență religioasă. Trebuie să arătăm responsabilitate față de moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare și să sprijinim comunicarea interculturală în toate formele ei. Îmi îndrept astăzi gândul cu mâhnire și neputință spre victimele Holocaustului și familiile lor și mă înclin în fața supraviețuitorilor acestei perioade negre a istoriei!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.