Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu (PMP) explică de ce România ar putea pierde banii din PNRR: 'Sunt condiții pe care trebuie să le îndeplinim în urmatoarele 2 luni'

Facebook
Cristian Diaconescu

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi că primii bani din PNRR ar urma să ajungă în România în luna decembie. Implementarea PNRR include peste 60 de reforme și peste 100 de investiții. Președinele PMP, Cristian Diaconescu, susține că România trebuie să se stabilizeze pe plan politic pentru a putea implmenta aceste reforme.

Cristian Diaconescu: „Consiliul de Afaceri Economice și Financiare a îndeplinit o îndatorire formală, în ceea ce privește PNRR-ul României, prin anunțarea finanțării pentru 3,9 miliarde de euro -13% din suma totală, aprobată pentru România.

Ministerul Finanțelor ,parte a unui Guvern “de administrare” ,poate cere Comisiei aceste fonduri . Sigur, va fi nevoie de reprezentanți mandatați ,cu legitimitate aprobată în Guvern , pentru a intra în dialogul cu reprezentanții Comisiei, vizând pre-finanțările.

Primul Raport de audit european este posibil sa aiba loc in lunile mai sau iunie 2022. Daca evaluare iese prost pierdem banii.

Până la acea dată ,în următoarele 8 luni , România s-a obligat să îndeplinească numai puțin de 65 de ținte, vizând modernizarea țării (nu acoperirea a ceea ce s-a furat sau nu s-a construit în ultimii 30 de ani), pentru care este nevoie ca ,în interesul nostru și al generațiilor următoare ,să muncească un guvern și un parlament ,cu puteri depline. Până la sfârșitul anului 2021 trebuie indeplinite 20 de obiective .

Printre acestea sunt :

  • intrarea in vigoare a Legii serviciului de alimentare cu apa și canalizare;
  • strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare;scoaterea din operare a unei capacități de producție a energiei electrice, bazată pe cărbune;
  • pregătirea propunerilor pentru reformarea sistemului de pensii;
  • 15 000 de case de marcat, conectate la sistemul informatic ANAF;
  • semnarea unor Acorduri privind instrumentele financiare în sectorul privat , de către Guvern și Comisia Europeană;
  • adoptarea Strategiei Anticorupție și o Strategie Națională privind securitatea energetică
  • multe alte decizii privind mecanisme financiare,lumea digitală sau acțiunea climatică.

Sunt primele obiective pe care ni le-am asumat în negocierile cu Comisia Europeană, pentru a primi 29,2 miliarde de euro și pe care trebuie să le îndeplinim în urmatoarele 2 luni. Aceste teme presupun un Guvern stabil și legitim ,care să poată adopta OUG-uri dar si un Parlament ,cu majorități clare, pentru a face modificari la acte normative ,extrem de sensibile . Repet !!!În urmatoarele 2 luni.

În opinia mea ,realizarea acestui parcurs ne poate arăta daca avem o clasă politică responsabilă sau nu .

Acesta este singurul program de guvernare viabil pentru că este unica obțiune de administrare a țării care are finanțarea asigurată. Restul sunt povești”, a spus Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.