Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu (PMP): Guvernul trebuie să pregătească România în fața noului val Covid

Radu Pop
cristian diaconescu

PMP cere Guvernului întrunirea de urgență a factorilor de decizie, la cel mai înalt nivel, pentru întocmirea unui set de propuneri, de prevenire a răspândirii în masă a tulpinii virale Omicron.

„Valul cinci al pandemiei ne bate la ușă și lumea întreagă așteaptă, cu îngrijorare, efectele răspândirii noii tulpini africane. Specialiștii nu au încă detalii asupra procentului în care sistemul imunitar al celor trecuți prin boală, sau al celor vaccinați, are un raspuns eficient, capabil să contracareze efectele variantei noi de Coronavirus. De aceea este nevoie de măsuri clare de protecție a populației în fața acestui nou flagel”, transmite marți PMP.

“Dorim să avem toate armele la dispoziție pentru a combate pandemia. Vrem să fim total acoperiți în fața virusului care a secerat mii de vieți omenești, mai ales în timpul valului patru. Guvernul are acum puteri depline. Am trecut de criza politică și avem toate atuurile necesare pentru luarea măsurilor necesare”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Liderul PMP consideră că Executivul trebuie să reia campania de informare a cetățenilor privind vaccinarea și protejarea în fața Covid. Testarea în masă este, de asemenea, una din măsurile vitale ce se impune a fi luată în lupta cu pandemia.

„Nu în ultimul rând trebuie adoptată o strategie de combatere a propagandei mincinoase privind pandemia, aceasta fiind de natură să zădărnicească eforturile de stopare a acestui flagel. Este nevoie de acțiuni proactive care să îmbine deciziile privind deschiderea ferestrelor pentru funcționarea normală a economiei, dar și cele referitoare la protejarea populației în fața răspândirii virusului”, mai arată PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.