Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: 'PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România'

PMP
Cristian Diaconescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit vineri seară, la B1 TV, despre Planul Național de Redresare și Reziliență, susținând că ”PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România”.

”Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România. Nu, nu a fost respins. Într-adevăr, două luni de acum încolo va avea loc un dialog între capitala statelor UE și Comisie pe zone de expertiză în ceea ce privește diverse elemente de coerență. Sunt aspecte care în acest moment pot fi dubitabile inclusiv pentru birocrația de la Bruxelles.

Un lucru trebuie spus foarte clar: sigur că PNRR se va aproba. Mă interesează să se aprobe și să absorbim după aceea și banii să intre în România într-adevăr și ar fi o problemă să se aprobe doar politic pentru a merge toate celelalte proiecte înainte și după care să avem probleme la finanțarea schemelor în cauză.

PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România. PNRR înseamnă bani pe care Comisia Europeană îi pune la dispoziția statelor pentru a se moderniza, pentru a avea acea reziliență în față oricăror crize care urmează să apară. Deci, pentru un proiect integrat european pentru urmărorul deceniu aproape. Din acest punct de vedere, etapele următoare care vor verifica implementarea pe cele 2 rapoarte anuale de tip MCV”, a spus Cristian Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.