DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristian Diaconescu: Ziua Națională e cel mai bun prilej să ne reînoim angajamentele că vom lupta pentru ca România Respectată să își continue traseul european

PMP
Cristian Diaconescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că  Ziua Națională e cel mai bun prilej să ne reînoim angajamentele că vom lupta pentru ca România Respectată să își continue traseul european:

”Cristian Diaconescu (Președinte PMP):

”Român cu suflet mare, la mulți ani buni și frumoși!

Dragi români,

Ca în fiecare an, la data de 1 Decembrie, sărbătorim cu multă emoţie şi dragoste în suflet Ziua Naţională a României pentru că în această zi, la 1 Decembrie 1918, se înfăptuia cel mai de preţ ideal al tuturor românilor, şi anume se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei şi a Bucovinei la România, un ideal dorit şi aşteptat cu ardoare de către toţi românii.

Unirea întregului neam românesc în acelaşi stat reprezintă un model de acţiune politică pe care actualii şi viitorii lideri politici sunt datori să-l stimeze şi să-l urmeze cu sfinţenie, pentru că voinţa naţiunii este şi va fi întotdeauna singurul factor care contează cu adevărat. Iar atunci când voinţa naţiunii se reflectă în acţiunile politice ale reprezentanţilor săi, se realizează adevărata unitate naţională. O unitate pe care nimeni şi nimic nu o mai poate zduncina vreodată.

Pentru actualele generaţii, 1 decembrie 1918 trebuie să reprezinte atât un model de curaj, de luptă şi de determinare, cât şi un model de solidaritate a naţiunii. Astăzi, când România, dar şi întreaga lume trece prin momente de criză, iar schimbările determinate de apariţia unei situaţii sanitare neobişnuite ne zdruncină şi ne schimbă vieţile, SOLIDARITATEA trebuie să rămână elementul cheie prin care să depăşim toate aceste greutăţi.

De asemenea, Ziua Naţională a României este momentul în care românii îşi reafirmă valorile fundamentale care îi unesc: RESPECTUL pentru tradiţiile strămoşeşti, CREDINŢA în Dumnezeu, DRAGOSTEA de ţară, ÎNCREDEREA în democraţie, LUPTA pentru drepturile şi libertăţile fundamentale, PREŢUIREA pentru familie, PATRIOTISMUL.

Sărbătoarea naţională a românilor este cel mai bun prilej pentru reînnoirea angajamentelor că vom lupta împreună pentru ca ROMÂNIA RESPECTATĂ să îşi continue parcursul european, suţinând şi sprijinând în continuare şi aspiraţiile de integrare europeană a fraţilor români de peste Prut.

De Ziua Naţională a României doresc să transmit tuturor românilor urări de sănătate, de prosperitate şi de încredere în viitor.

La mulţi ani, români!

La mulţi ani, România!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.