Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Dide, după eliberarea din arest: Justiția este strâmbă! Procurorii și judecătorii terfelesc actul de justiție

dide ceausescu

Activistul Cristian Dide a fost eliberat din arestul IPJ Iași, iar după această experiență se arată îngrozit de modul în care funcționează justiția din România. Dide a fost unul dintre liderii protestatarilor #Rezist și a ieșit de nenumărate ori în Piața Victoriei pentru a apăra justiția.

„În primul rând, nu am fost în pușcărie, eu am fost în arest. Este o diferență între arest și pușcărie. Dacă ești în pușcărie pe sisteme deschise sau semideschise, ai mai multă libertate decât ai în arest. De exemplu, poți să comunici mai mult, ai mai multe activități pe care le poți desfășura. Eu am fost în arestul IPJ Iași. Din punct de vedere al condițiilor, au fost excelente raportate la condițiile pe care le știam eu despre închisori. Singurul lucru care a fost nasol în arestul de la Iași a fost mâncarea. Au fost feluri de mâncare comestibile și au fost feluri de mâncare care au fost bătaie de joc, de exemplu varză fiartă. În rest, nu am ce să le reproșez polițiștilor de la IPJ Iași. Au fost profesioniști. Îi mulțumesc lui Cristi de pe arestul IPJ Iași. A fost profesionist adevărat. Nu am ce să reproșez vizavi de condițiile în care am fost reținut acolo”, a zis Cristian Mihai Dide, pentru DC News.

„Cât despre procurori, da, trebuie să recunosc că am ținut, prin Piața Victoriei, mânuțele galbene Declic Toți pentru justiție, dar în tot acel timp le-am ținut cu inima strânsă pentru că știam ce înseamnă justiția din România și cum se face justiția în țara noastră. Cunosc faptul că sunt mulți oameni care au fost închiși, condamnați, fără să se respecte Codul de Procedură Penală sau Codul Penal. Nu cred că era nevoie să merg în arest pentru a ști acest lucru. Fix de-asta am făcut acest demers, pentru a obliga DIICOT să-și facă treaba în mod corect față de toată lumea și totodată în mod egal.

Dacă ai confiscat niște marfă de la micii antreprenori, de ce nu ai curaj să-i anchetezi și pe cei de la care am cumpărat, mai ales că eu am trimis și facturile. Am spus de unde am cumpărat. De ce în dosarul în care eu am fost arestat, nu a fost arestat niciun vânzător? Site-ul online de unde am cumpărat nu a fost întrebat cum de a vândut astfel de lucruri, dar cu toate acestea doar eu am stat în arest. Niciun vânzător nu a stat în arest.

Aceasta este o justiție strâmbă despre care eu știam de mult timp, dar nu am crezut niciodată că justiția coboară la un nivel atât de jos. Iar judecătorii își permit să terfelească actul de justiție și statul de drept în așa hal încât să ajungă cetățenii să nu mai aibă deloc încredere în actul de justiție. Eu nu voi susține niciodată Secția Specială a Magistraților, eu voi susține că Inspecția Judiciară trebuie reformată, CSM trebuie reformat și societatea civilă trebuie să se implice mult mai mult în verificarea actelor de justiție și să verifice modalitatea în care procurorii și judecătorii sunt verificați la rândul lor”, a spus Cristian Mihai Dide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.