Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cristian Ghinea confirmă creșterea vârstei de pensionare: 'Nu putem să continuăm așa'

cristian ghinea

Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene, confirmă că vârsta de pensionare va crește în România, așa cum se zvonea, în ciuda dezmințirilor unor politicieni din PNL. Ghinea a explicat că majorarea vârstei de pensionare nu va fi, deocamdată, obligatorie, dar se va aplica în toate domeniile.

”Avem un sistem de pensii care nu este echilibrat. Anul trecut au fost 16 miliarde de lei transferați de la bugetul de stat la pensii, anul ăsta 17 miliarde, au fost multe decizii proaste luate de politicieni. Trebuie să venim cu o reformă. Trebuie să le spunem părinților noștri că nu putem să continuăm așa. Vom avea o nouă lege a pensiilor. Vom favoriza pensiile mici, când mărim pensiile. Vom recalcula toate pensiile. 20.000 de pensionari au chemat statul român în judecată și au început să câștige și trebuie să rezolvăm problema asta pentru că se va mări numărul de procese. Oamenii spun că de ce să aibă o pensie mai mică doar pentru că au ieșit în ani diferiți la muncă, deși au muncit la fel. Ne trebuie o formulă predictibilă de calcul și de creșteri, ca niciun pensionar să nu stea la mila Guvernului, ci să știe ce îl așteaptă.

Citește și: DOCUMENT Cristian Ghinea a publicat PNRR: 'Piesa de rezistență sunt reformele'

Vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme, au mai fost astfel de experimente, vom generaliza această decizie. Nu este obligatorie.”, a spus Cristian Ghinea.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.