Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Ghinea se roagă de PSD să aprobe PNRR: 'Altfel ţine în loc posibilitatea Comisiei Europene de a se împrumuta în runda din iunie'

Inquam Photos / Octav Ganea
cristian ghinea gest

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, face un apel către PSD pentru aprobarea în Parlament în cursul lunii curente a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El afirmă că nu a observat propuneri concrete ale PSD privind PNRR, cu excepţia celei referitoare la Educaţie, care este îndeplinită deja, anunță news.ro.

Întrebat, luni seară, la TVR, în ce măsură PNRR poate fi modificat în urma discuţiilor cu PSD, ministrul Fondurilor Europene a răspuns că nu a văzut "comentarii la obiect" din partea PSD pe marginea acestui plan.

"Aştept să văd rezultatul convorbirilor dintre premierul Cîţu şi domnul Ciolacu. Din partea PSD nu am văzut comentarii la obiect pe conţinutul planului, am văzut un comentariu că ar trebui să dăm 10% pentru Educaţie, se întâmplă deja, dăm 20% pentru Educaţie, deci s-a îndeplinit cererea PSD. Dacă mai sunt şi alte cereri, le discutăm concret”, a afirmat Cristian Ghinea.

El a transmis un apel către PSD privind aprobarea PNRR în Parlament până la finalul acestei luni.

"Însă apelul meu către PSD este săptămâna viitoare trebuie să avem ratificat în Parlament pentru că altfel ţine în loc posibilitatea Comisiei Europene de a se împrumuta în runda din iunie. Deci Comisia Europeană vrea să iasă pe piaţă să se împrumute pentru a finanţa aceste planuri în iunie şi dacă nu ratificăm în cursul lunii mai facem această încurcătură nenecesară”, a adăugat Ghinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.