DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristian Olteanu, consilier general: Educația copiilor, victima oamenilor mici

stiripesurse.ro
cristi olteanu

Consilierul general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Cristian Olteanu, critică dur decizia consilierilor general USR și PNL din Consiliul Local al Sectorului 1 care au votat Împotriva intereselor copiilor de la Școala Gimnazială "Herăstrău" doar pe considerente politicianiste:

”Educația este cel mai important factor pentru dezvoltarea unei țări, însă pentru unii așa ziși oameni politici, acest lucru nu mai contează când vine vorba de dat bine la imaginea publică prin două postări fără noimă. Când România este criticată pentru alocarea unor resurse financiare mult prea puține și pentru un grad de analfabetism funcțional ce o ridică în topul Uniunii Europene, ca decident politic ai datoria de a remedia acest lucru și de a te preocupa, indiferent de partid, de asemenea amănunte ce afectează profilul de țară. Într-o Românie normală, la care vă faceți că lucrați, acest lucru ar fi, într-adevăr normal. Cu toate acestea, se pare că există oameni, pseudo-politicieni, care nu își dau seama de impactul votului lor în forurile decizionale. Voteaza doar la ordinul dat in birou de oameni mici, nepregatiti si fara orizont.

Este cazul nefericit al Școlii Gimnaziale „Herăstrău”, una dintre școlile supraaglomerate din București. Situația în care se află această școală, alături de alte școli este cunoscută de câțiva ani. Încă din 2014 , atât conducerea Şcolii Gimnaziale "Herăstrău", cât şi  părinţii elevilor înscrişi la această unitate de învăţământ au făcut mai multe sesizări către Primăria Sectorului 1 si Ministerul Educatiei, invocând supraaglomerarea sălilor de clasă, lucru ce împiedică procesul de învăţământ. Din 2017 există hotărâri ale Consiliului Local al Sectorului 1 pentru închirierea unui nou imobil pentru desfășurarea activității, însă proprietarul a decis să pună în vânzare imobilul.

Dupa negocieri si obtinerea nenumaratelor avize cerute de lege, vineti, 6 martie, în sedința Consiliului Local Sector 1, s-a supus la vot achiziționarea acestui imobil, de care școala avea urgentă nevoie. Însă, surpriză! Una neplăcută, din păcate. Consilierii locali PNL și USR au votat împotrivă. Da, împotrivă. Proiectul avea nevoie de două treimi din voturi pentru a fi aprobat, însă acest lucru nu a fost posibil, din cauza unor oameni care nu citesc proiecte și nu analizează gradul lor de importanță, ci vin cu decizii de vot în plic de la partid. Cum poți țipa că vrei să reformezi sistemul educațional, când privezi de minime condiții copii nevinovați?!

Pentru cei care nu cunosc condițiile școlii, vi le prezint în calitate de părinte a doi copii ce învață aici: sunt peste 1400 elevi într-o singură clădire. Sălile de clasa au o suprafață de 56 mp, sunt supraaglomerate, cu 30-36 elevi, care învață în trei schimburi. S-a renunțat la un cabinet de Informatică, iar laboratoarele de chimie și biologie au fost transformate în săli de curs. Introducerea claselor pregătitoare necesită mobilier adecvat și nu au loc în local, motiv pentru care cele 6 clase cu peste 180 elevi învață în program de la 11 la 14 cu program scurt, ora de curs are 35 minute, în loc de 50. Nu există spațiu pentru desfășurarea programelor educaționale, pregătirea suplimentară pentru olimpiade și Evaluarea Națională. În sala de sport, orele se fac cu 3-4 clase în fiecare oră, unde sunt 90-120 elevi. Toate acestea sunt în detrimentul desfășurării unui învățământ de calitate, deși efortul elevilor cadrelor didactice și părinților este foarte mare.

Alături de conducerea școlii, cât și de cele 1400 de familii, vom începe o campanie de conștientizare a situației extrem de grave. Vom strânge semnături pe care le vom depune în mod oficial și vom protesta la sediile celor două partide pentru a le demonstra că au votat împotriva bunăstării cetățenilor care i-au ales. Ne vom ocupa să demonstrăm cetățenilor din Sectorul 1 cum fac politică acești oameni și cum pun în pericol dezvoltarea unei societăți educate.

Politica trebuie făcută doar pentru oameni, nu pentru imagine și două poze pe Facebook din ședințe. Copiii nu trebuie să sufere, educația trebuie să le fie asigurată la standarde din ce în ce mai bune.

Sunt profund dezamăgit de votul din Consiliul Local Sector 1. Acești copii devin, fără voia lor, victime colaterale, ale unor oameni mici, ce nu înțeleg că elevii de azi sunt România de mâine, iar fără o educație corespunzătoare, România de mâine va fi mai saraca, din toate punctele de vedere, decât cea de azi.”, susține Cristian Olteanu într-un comunicat remis redacției.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.