Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Petrescu, vicepreședinte PMP: România este campioană Europeană! Nu la fotbal sau gimnastică, este campioana furturilor prin studii de fezabilitate

cristian petrescu pmp

 

Dacă ne luăm după studiile de fezabilitate plătite de statul român de 31 de ani, de la revoluție până astăzi, ar trebui să fim cea mai dezvoltată țară din Uniunea Europeană.

Avem autostrăzi suspendate în București, avem autostrăzi care leagă toate colțurile țării, avem autostrăzi desenate, șterse și desenate din nou. Avem firme specializate în copy/paste, avem proiectanți care nu au mers niciodată pe teren, avem de toate și, de fapt, nu avem nimic.

Suntem o țară bogată "sărăcită" de studii de fezabilitate și de consultanță fictivă.

Din acest motiv, în perioada următoare, împreună cu colegii mei din Departamentul de Dezvoltare Regională și Administrație Publică al PMP, vom solicita cu ajutorul legii 544/2001, tuturor instituțiilor publice, lista cu studiile de fezabilitate contractate în perioada 2012 - 2021, denumirea societății căreia i-a fost atribuit contractul, stadiul în care se află studiul, prețul de achiziție și confirmarea privind demararea procedurilor pentru realizarea proiectului tehnic și începerea lucrărilor.

După centralizarea tuturor datelor, PMP va sesiza instituțiile statului privind infracțiunea de abuz în serviciu, acolo unde va fi cazul. Dacă faci un studiu și nu ai bani de lucrări, înseamnă că ai vrut să "sifonezi" banii respectivi. Dacă achiți studii noi atunci când cele anterioare sunt de actualitate, ai o problemă.

Ajunge, vinovații trebuie să plătească!, spune vicepreședintele PMP, Cristian Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.