Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Pîrvulescu: 'Armata rusă poate fi învinsă, Rusia nu'

ft.com
razboi rusia ucraina

Rusia nu poate fi învinsă defintiv decât la ea acasă, sub zidurile Kremlinului, consideră politologul Cristian Pîrvulescu, citat de Adevărul.

Cunoscutul politolog Cristian Pîrvulescu consideră că nu trebuie ca lumea să aibă așteptări neconforme cu realitate în ce privește contraofensiva ucraineană aflată în derulare. Deși este optimist și crede că rușii pot fi alungați din Ucraina, el are rezerve că pot fi învinși definitiv pe pământul altei țări.

Pentru ca Rusia să fie învinsă definitiv, ar trebui ca armata ucraineană să ajungă în Moscova, așa cum s-a întâmplat în Al Doilea Război Mondial când aliații au intrat în Berlin (Germania) sau Tokyo (Japonia), explică Pîrvulescu.

Asta nu înseamnă că armata rusă nu poate fi învinsă și silită să se retragă din Ucraina, precizează Pîrvulescu, dar asta nu ar echivala cu o înfrângere totală a Kremlinului.

„Armata rusă poate fi înfrântă, Rusia nu. Dacă nu se intervine pe teritoriul Rusiei, Rusia nu va fi înfrântă. Dacă Rusia nu va fi înfrântă nu se va putea face pace. Germania a fost înfrântă, Japonia a fost înfrântă, cu trupe la Berlin și la Tokyo. Dacă armata rusă prin absurd, va fi obligată să se retragă din Dombas și din Crimeea, Ucraina își recuperează doar teritoriul, dar Rusia nu e înfrântă”, spune Pîrvulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.