Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: 19 persoane afectate de incendiul din Calea Rahovei, cazate la hotel

isubif
incendiu bucuresti

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, transmite că în urma incendiului din Calea Rahovei, care a afectat 24 de apartamente, un număr de 14 adulţi şi cinci copii au fost cazaţi la un hotel din Bucureşti.

Precizările au fost făcute în cadrul unei şedinţe a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă în care s-a aprobat suplimentarea de fonduri pentru situaţii de urgenţă, în vederea acordării unei forme de ajutor familiilor afectate.

"Sunt persoane care au fost afectate, care nu mai pot locui - până la remedierea apartamentelor - în acele condiţii, iar noi ca autoritate locală (...) vrem să venim în sprijinul lor. (...) Din 24 de apartamente afectate, în 18 efectiv nu pot locui. (...) I-am cazat la un hotel din Bucureşti, până când vom începe - de mâine, dacă avem procesul verbal - remedierea faţadelor şi lucrările. (...) La ora actuală sunt cazaţi 14 adulţi şi 5 copii, în condiţii foarte bune. Gândiţi-vă că în anumite apartamente nu mai poate fi recuperat nimic", a precizat primarul.

Edilul a declarat că majoritatea proprietarilor nu au asigurare pentru apartamente. El a menţionat că joi, în jurul orei prânzului va fi convocată o şedinţă de îndată a Consiliului Local Sector 5, pentru a stabili modul în care vor fi susţinuţi locatarii apartamentelor afectate.

Popescu Piedone a afirmat că obligaţia refacerii faţadei va reveni constructorului.

Anterior, primarul a avut o şedinţă cu toţi proprietarii apartamentelor afectate.

Pompierii au evacuat miercuri 38 de persoane din imobilul afectat de flăcări, dintre care şapte au primit prim-ajutor din partea salvatorilor, iar doi pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au fost transportaţi la Spitalul Floreasca, cu expunere la fum, în stare de conştienţă.

La acţiune au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, trei autoscări, cinci autospeciale SMURD şi două pentru descarcerare.

La imobilul din Calea Rahovei se efectuau lucrări de reabilitare termică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.