Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în justiție: Cristian Poteraş va fi eliberat, cu 3 ani mai devreme

poteras

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, eliberarea condiţionată a fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, care executa o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Decizia instanţei este definitivă.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Pe 22 mai 2015, Cristian Poteraş a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Bucureşti.

În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi alţi funcţionari ai Primăriei Sectorului 6: Gheorghe Floricică - 5 ani, Dumitru Vultur - 5 ani, Moise Daniel - 3 ani şi 6 luni, Petre Boncea - 5 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

Totodată, funcţionarii publici Cristina Popescu şi Dorina Pitfor au primit câte 3 ani cu suspendare.

Pe de altă parte, în acest dosar, judecătorii au respins ca nefondate acţiunile formulate de părţile civile Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie - ICECHIM Bucureşti, Academia Română - Institutul de Biologie şi Clubul Sportiv Rapid.

Citește și: Ludovic Orban a promis! Domeniul sănătății va avea parte de mutări importante

În plus, instanţa a dispus desfiinţarea titlurilor de proprietate emise abuziv (inclusiv procesele-verbale de punere în posesie aferente) şi a actelor de înstrăinare subsecvente.

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 19.900.000 euro de la Marian Jean Căpăţînă (preţul obţinut din vânzarea terenului de 16.831,03 mp din Bucureşti, Sector 6, str. Valea Oltului 195-197 şi a terenului de 3.053,68 mp din Bucureşti, Sector 6, str. Valea Oltului nr.141A) şi suma de 810.000 euro de la Nicolae Ion Berendea (preţul obţinut din vânzarea terenului de 1.054,70 mp din Bucureşti, Sector 6, str. Lt. Av. Gheorghe Caranda nr.42).

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.